Saffransskorpor
Jag bakar efter Leila Lindholms recept som finns i boken "A piece of cake"
35 skorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl sötmandel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke & rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel & vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till tre längder & lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda dem i mitten av ugnen ca 25 minuter.
6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
35 skorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl sötmandel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke & rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel & vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till tre längder & lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda dem i mitten av ugnen ca 25 minuter.
6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Lämna ett avtryck
Postat av: Linda
Tackar :-)
Postat av: Nina
Lät Mumsigt det :) Va du är duktig!
Postat av: erika
ååh.. det där såg riktigt gött ut!:) måste nog testa. :)
Trackback