Saffransskorpor

Jag bakar efter Leila Lindholms recept som finns i boken "A piece of cake"

35 skorpor

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl sötmandel

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke &  rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel & vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till tre längder & lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda dem i mitten av ugnen ca 25 minuter.

6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.




Lämna ett avtryck
Postat av: Linda

Tackar :-)

Postat av: Nina

Lät Mumsigt det :) Va du är duktig!

2010-12-13 @ 15:42:00
URL: http://ninuz.blogg.se/
Postat av: erika

ååh.. det där såg riktigt gött ut!:) måste nog testa. :)

2010-12-13 @ 17:45:40
URL: http://missesbjorn.blogg.se/

Välkommen att skriva en kommentar till SofiH, men var snäll ;)

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail:

Din egen blogg/hemsida:

Din kommentar:

Trackback